Cum sa traiesti o viata mai usoara si mai productiva

Invata cum sa fii mai productiv

Ca si in cazul oricarui obicei bun, a fi productiv si a avea un management eficient al timpului necesita o anumita educatie si nu in ultimul rand o perioada destul de lunga de timp. Este foarte nerealist sa crezi ca vei deveni mai productiv in numai cateva zile sau dupa ce ai citit un articol ca acesta. Trebuie sa incepi cu inceputul si sa cresti pe parcurs, numai asa iti vei atinge obiectivul. Fii rabdator, disciplinat si consecvent. Cel mai probabil, ati citit mai multe articole ce contin sfaturi despre cum ati putea sa va cresteti productivitatea, si probabil ca aveti o lista de obiective zilnice pe care ar trebui sa le indepliniti. Dar chiar si dupa toate aceste eforturi, nu ati obtinut rezultatele dorite si va puteti simti frustrat. Din fericire, ati ajuns in locul potrivit, iar urmatoarele cinci sfaturi va vor schimba modul in care veti face lucrurile, iar  in curand productivitatea dumneavoastra va fi mult mai mare.

Aveti cinci minute libere? Faceti ca acestea sa conteze cu adevarat. In caz ca nu stiati, o persoana are o speranta medie de viata de nu mai putin de 80 de ani sau 700.800 de ore. Fiecare ora care trece este una pe care nu o veti mai putea trai niciodata, indiferent daca profiti la maximum de aceasta sau o pierzi in tot felul de moduri. Daca tineti cont de aceasta scurgere implacabila a timpului, probabil ca va veti gandi de doua ori inainte de a deschide platforma noastra de plati. Interesant este ca nu esti singur, deoarece toti colegii nostri stiu cum este sa realizezi ca ai pierdut intreaga dimineata, zi sau saptamana.

Folositi platile digitale si automatizati-le

Este recomandat sa dati uitarii serviciile unor banci sau institutii financiare traditionale. Astfel, nu mai ratati platile, cumparati ceea ce doriti chiar daca produsul se afla intr-o alta tara; folosind platile digitale viata dumneavoastra devine mai usoara, deoarece necesita mai putini bani, mai putin timp si mai putin efort. Nu uitati sa utilizati cele mai bune platforme si aplicatii de plata si sa va automatizati platile!

Adoptati modul de viata al tehnicii pomodoro

Tehnica pomodoro este un instrument valoros de gestionare a timpului. Cum functioneazã? Simplu! Setati un cronometru si lucrati intens timp de 25 de minute, apoi faceti o pauza de 5 minute ca recompensa. Acest lucru va permite sa va concentrati eficient asupra tuturor activitatilor zilnice.

Ce crezi despre o distragere a atentiei de la lucrurile mai putin necesare?

Suna destul de ilogic, dar de fapt nu este. Am trecut cu totii prin asta. In sfarsit, in momentul in care am inceput o activitate importanta si urgent, dintr-o data ne apare o notificare in cap: „Spalati rufele”. Desi aceste memento-uri sunt importante, in momentul de fata acestea nu au decat rolul de a ne distrage. Puneti-le pe o lista si rezolvati-le mai tarziu.

Mai multe lucruri in acelasi timp? Uitati de acest lucru!

Sa fim sinceri, este imposibil ca in acelasi timp sa scrieti un e-mail, sa va verificati conturile social media si sa cititi un articol. Este omeneste imposibil. In realitate, ceea ce faci este sa iti muti atentia de la un lucru la altul, iar de fiecare data cand o vei face vei pierde timp pana iti vei aduna gandurile.

Incarcati-va bateriile

Spre deosebire de masini, avem nevoie de timp pentru a ne deconecta si a investi in fericirea noastra. Nu va simtiti vinovati in momentul in care va luati o vacanta sau va petreceti weekendul facand anumite lucruri care va relaxeaza si care va fac sa va simtiti fericiti si impliniti. Astfel, veti fi mult mai productivi si mai motivati.

NEWSLETTER

Fii mereu la curent cu ultimile noutati si imbunatariri aduse platformei:

Aveti nevoie de sprijin special?

TaxCorporation

Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.