De ce afacerile trebuie sa se automatizeze si digitalizeze pentru a ramane competitive

Digitalizarea este deja o prezenta curenta in viata noastra, aceasta fiind la inceput de drum, evoluand insa si imbunatatindu-se in permanenta. Initial, companiile au inceput sa implementeze sisteme speciale de inteligenta artificiala, care le permiteau sa indeplineasca sarcini repetitive ce nu necesitau interventie umana. Cu toate acestea, tehnologia evolueaza la un nivel exponential, ajungand in prezent la momentul in care toate echipamentele electronice sunt conduse, incetul cu incetul, de inteligenta artificiala, ce are capacitatea de a procesa cantitati uriase de date ce ajuta companiile in toate procesele decizionale.

Fie ca traim in a patra sau a cincea revolutie industriala, suntem constienti de ceea ce se intampla la locul de munca sau in viata personala. Daca sunteti insa o persoana pesimista, este cel mai probabil sa ve temeti de procesul de automatizare si digitalizare, deoarece credeti ca in curand va sosi vremea in care veti fi de prisos, pierzandu-va astfel locul de munca. Dimpotriva, daca sunteti un optimist incurabil, veti vedea ca acest proces inseamna eliberarea de toate sarcinile neplacute, repetitive.

Trei motive pentru a va digitaliza afacerea

Prin implementarea sa eficienta, companiile pot functiona mai departe fara sa intampine probleme deosebite. Astfel,  calitatea serviciilor va  creste, livrarea produselor se va imbunatati considerabil, iar costurile se vor reduce foarte mult. Fara indoiala, digitalizarea va lua amploare, asa ca adevarata intrebare este de ce nu am lasa ca acest fenomen sa continue? Sa aruncam o privire asupra celor trei motive principale pentru care toate companiile ar trebui sa implementeze procese de digitalizare, pentru a deveni si a ramane competitive.

Valorificarea potentialului uman

Cu siguranta ca o mare parte dintre noi am urmarit documentare, stiri sau chiar am auzit de la familie sau prieteni despre cum oamenii isi pierd locul de munca, deoarece pur si simplu nu mai sunt necesari. Acest fenomen nu are insa conotatii negative, si iata de ce. In momentul in care sistemele tehnologice sunt folosite pentru a indeplini sarcini repetitive sau a munci in locuri periculoase, oamenii pot indeplini sarcini mai usoare, care vor conduce in final la o valoare adaugata mai mare pentru companiile in care acestia isi desfasoara activitatea. Firmele vor plati acum pentru un singur lucru pe care masinile sau robotii nu il pot face: idei noi, inovatoare, gandire creativa si timp liber.

Maximizati-va profiturile, reducand in acelasi timp cheltuielile

Desi este adevarat ca firmele care urmaresc automatizarea si digitalizarea trebuie sa faca o investitie initiala importanta, beneficiile pe termen lung sunt cu siguranta foarte mari, depasind toate asteptarile actionarilor. In ciuda faptului ca sunt inteligenti si muncitori, oamenii vor obosi in cele din urma, se pot imbolnavi si au nevoie de timp liber pentru a se odihni si a pleca in vacanta. Robotii sau inteligenta artificiala nu simt insa nevoia de aceste lucruri. Automatizarea face posibil ca intreprinderile sa lucreze non-stop, optimizand astfel procesele interne, crescand productivitatea si multe altele. In acest fel, profiturile companiilor vor creste simtitor, iar proprietarii acestora vor avea posibilitatea sa faca bani pe tot parcursul anului.

Va puteti extinde operatiunile

Deoarece intreprinderile automatizate si digitalizate sunt capabile sa faca mai mult intr-un timp redus, folosind in acelasi timp mai putine resurse, extinderea afacerilor este acum mai usoara ca niciodata. In acest moment, este posibil sa deschideti cu usurinta noi canale de expansiune, sa ajungeti la mai multi clienti, oferind in acelasi timp servicii si produse mult mai bune, din punct de vedere calitativ. Daca nu sunteti constienti despre amploarea fenomenului de digitalizare si robotizare, este suficient sa aruncati o privire la modele de afaceri precum Amazon sau Alibaba. Acesti doi uriasi sunt dovada vie a modului in care automatizarea poate transforma o afacere normala intr-una extrem de competitiva, o afacere care nu cunoaste limite.

NEWSLETTER

Fii mereu la curent cu ultimile noutati si imbunatariri aduse platformei:

Aveti nevoie de sprijin special?

TaxCorporation

Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.